Stichting Moskee Al-Mohsinien Meppel
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Stichting Moskee Al-Mohsinien Meppel

Stichting Moskee Al-Mohsinien Meppel
 
IndexIndex  ZoekenZoeken  Laatste afbeeldingenLaatste afbeeldingen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

 

 Al-Wahn; Een Dodelijke Ziekte

Ga naar beneden 
AuteurBericht
mourad




Aantal berichten : 38
Registration date : 31-12-07

Al-Wahn; Een Dodelijke Ziekte Empty
BerichtOnderwerp: Al-Wahn; Een Dodelijke Ziekte   Al-Wahn; Een Dodelijke Ziekte Emptydi feb 05, 2008 8:50 pm

Al-Wahn; Een Dodelijke Ziekte

Op gezag van Thawbaan, radiya Allaahu ‘anhu, (is overgeleverd) dat de Profeet, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, heeft gezegd:

“De mensen zullen elkaar spoedig aansporen om jullie aan te vallen zoals mensen die, terwijl zij aan het eten zijn, anderen uitnodigen om hun voedsel te delen.”

Iemand vroeg:“Zal dat zijn vanwege ons kleine aantal in die tijd?”

Hij, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, antwoordde:

“Nee, jullie zullen in die tijd talrijk zijn maar jullie zullen zijn zoals het schuim en het bruis dat wordt voort gedragen door een stroom (van water) en Allaah zal de angst voor jullie uit de borsten (harten) van jullie vijand halen en Al-Wahn in jullie harten werpen.”

Iemand vroeg:“Oh Boodschapper van Allaah!, wat is Al-Wahn?”

Hij, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, antwoordde:

“Liefde voor deze wereld en haat voor de dood.”

In een poging om de betekenis van de woorden van de Profeet, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, in de bovenstaande Hadeeth (en in waarlijk vele van zijn indrukwekkende uitspraken, te overpeinzen, zal men iemand snel de volgende uitspraak van de Profeet, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, waarderen:

“Mij zijn woorden gegeven die bondig zijn maar omvangrijk in betekenis.”

[Overgeleverd door Imaam Al-Bukhaari en Imaam Muslim, rahimahumaa Allaah.]

De Boodschapper, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, was gezegend met het diepgaande vermogen om een aantal woorden te uiten waar vervolgens gehele volumes over geschreven konden worden.

In deze treffende Hadeeth omschrijft de Profeet, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, de situatie van de Moslims met grote nauwkeurigheid en hij schrijft ook de remedie voor de kwaal voor.

“De mensen zullen elkaar spoedig aansporen om jullie aan te vallen zoals mensen die, terwijl zij aan het eten zijn, anderen uitnodigen om hun voedsel te delen.”

Wat zo fenomenaal is aan deze Hadeeth is dat de Profeet, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, levendige beelden van dit scenario voor de geest haalt in de geest van de luisteraar. Hier wordt de Ummah (de Islamitische Gemeenschap) eerst vergeleken met wat ogenschijnlijk heerlijk voedsel dat wordt omringd door een groep hongerige eters. Maar deze mensen moeten delen, en zodoende moet het voedsel in porties worden verdeeld die in overeenstemming zijn met de status van elke “gast”.

Kort na de val van de Khilaafah (het Khalifaat), werd de Islamitische wereld door de Europese machten verdeeld in vele verschillende staten, waarbij elk van hen (van de Europese machten) de overvloedige (natuurlijke) bronnen, waar Allaah de Moslims mee heeft gezegd, voor ogen had.

Kolonisatie en corruptie verschenen kort daarop in die landen en de zaden voor tirannieke, despotische regimes werden gezaaid. En nu, met de Islamitische Ummah die verdeeld is en elke regering die zich voornamelijk bezig houdt met haar eigen belangen, staat het de vijanden van de Islaam vrij om elke regio aan te vallen zoals wilde dieren hun prooi aanvallen – Palestina, Irak, Tsjetsjenië en nu Afghanistan.

Iemand vroeg:“Zal dat zijn vanwege ons kleine aantal in die tijd?”

Hij, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, antwoordde:“Nee, jullie zullen in die tijd talrijk zijn…”

Dit is wederom bewijs dat aantallen in de Islaam van kleine betekenis zijn. De Moslims triomfeerden tijdens de Slag van Badr, toen de ongelovigen met drie maal meer in aantal waren dan de Moslims. Zij triomfeerden ook tijdens Yarmuuk, toen de Romeinen met zeventig maal meer in aantal waren dan de Moslims. De huidige situatie is echter tegengesteld. De Islamitische populatie bedraagt meer dan een miljard en groeit snel. Deze geweldige aantallen zijn echter van weinig invloed wanneer het gros van deze populatie in feite slaaf is van het Westen. Zij worden verstandloos gehoed als vee, in overeenstemming met de grillen van hun meesters.

“…maar jullie zullen zijn zoals het schuim en het bruis dat wordt voort gedragen door een stroom (van water)…”

Dit is nog zo een beeld! Deze fenomenale omschrijving draagt een zware betekenis onder zijn uiterlijk indien met de eigenschappen van “schuim” en “bruis” in ogenschouw neemt.

Ten eerste; het schuim ligt op het water daaronder, wat duidt op een gevoel van trots en zelfverzekerdheid. Ten tweede; bruis is bijna gewichtloos en heeft weinig inhoud, zodat het kleinste zuchtje wind het kan vernietigen. Dus de trots en zelfverzekerdheid hebben een zeer zwakke basis en zouden in werkelijkheid niet moeten bestaan. Dit is namelijk slechts een product van zelfbedrog. Ten derde; het schuim en het bruis hebben geen controle over hun pad – dat wil zeggen; over het water dat onder hen stroomt. Het enige dat zij doen is tevreden meedrijven naar hun bestemming, terwijl zij bedwelmd zijn door hun denkbeeldige positie.

“…en Allaah zal de angst voor jullie uit de borsten (harten) van jullie vijand halen en Al-Wahn in jullie harten werpen.”

Er waren dagen waarop de Islamitische machten werden gevreesd door iedereen die hen bestreed, toen mensen vanuit de gehele wereld naar de landen van de Moslims zouden reizen om daar onderwezen te worden en toen het Arabisch de taal van het succes was. Deze dagen zijn verdwenen. Er wordt over het algemeen neergekeken op de Islaam en de Moslims. En waarom? De Profeet, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, zei dat dit komt door Al-Wahn. Het betekent letterlijk; saaie levenloosheid en achteruitgang. De Profeet, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, legt echter uit wat dit woord werkelijk betekent:

Iemand vroeg:“Oh Boodschapper van Allaah!, wat is Al-Wahn?”

Hij, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, antwoordde:

“Liefde voor deze wereld en haat voor de dood.”

Zodoende zijn het probleem en de oplossing geïdentificeerd. Na de bombardementen van de kapitalistische en socialistische ideologieën, werd de Islamitische wereld te materialistisch, wanhopig de beloningen en de genietingen van deze wereld najagend, met slechts weinig gedachtenis aan het Hiernamaals. De Profeet, salla Allaahu ‘alayhi wa sallam, zei (in een andere Hadeeth):

“Gedenk de dood veel want het is de vernietiger van genot.”

[Overgeleverd door Imaam At-Tirmeedhi, rahimahu Allaah.]

Allaah, Subhaanahu wa Ta’ala, zegt:

قُلْ مَتَاعُ الدَّنْيَا قَلِيلٌ وَالآخِرَةُ خَيْرٌ لِّمَنِ اتَّقَى وَلاَ تُظْلَمُونَ فَتِيلاً
أَيْنَمَا تَكُونُواْ يُدْرِككُّمُ الْمَوْتُ وَلَوْ كُنتُمْ فِي بُرُوجٍ مُّشَيَّدَةٍ

“Zeg: "Het voordeel van deze wereld is gering en het Hiernamaals zal beter zijn voor hem die Allaah vreest. En u zal niet het minste onrecht worden aangedaan. Waar u ook bent, de dood zal u achterhalen, zelfs al bevindt u zich in sterk gebouwde (hoge) torens.”

[Suurat An-Nisaa; 77-78]

Imaam Ahmad, rahimahu Allaah, heeft overgeleverd dat Abu Dardaa, radiya Allaahu ‘anhu, heeft gezegd:

“Indien jullie slechts wisten wat jullie zeker zullen zien ten tijde van jullie dood, dan zouden jullie nooit meer een enkele hap eten uit een begeerlijk hongergevoel en jullie zouden nooit meer een extra slok water nemen vanwege voor het lessen van een onblusbare en onverzadigbare dorst.”

Zodra de Moslims zich zullen realiseren dat de dood niet het einde betekent, maar het begin, met daarna de ultieme gerechtigheid en ofwel afschuwelijke marteling, ofwel een zalige beloning, dan zal onze situatie zeker veranderen.

Tot die tijd, zegt Allaah, Subhaanahu wa Ta’ala:

إِنَّ اللّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ

“Voorzeker, Allaah verandert de toestand van een volk niet voordat zij hetgeen in hun hart is veranderen.”

[Suurat Ar-Ra’d; 11]
Terug naar boven Ga naar beneden
 
Al-Wahn; Een Dodelijke Ziekte
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Stichting Moskee Al-Mohsinien Meppel :: Algemeen :: Islam in het algemeen-
Ga naar: